Δρ. Ιωάννης Κορδάτος

Ο Δρ. Ιωάννης Κορδάτος είναι Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Συγκολλήσεων και της εταιρίας HENC. Είναι διπλωματούχος Μεταλλουργός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Επιστήμης των Υλικών και των Συγκολλήσεων.

Εργάσθηκε σε ανώτατες θέσεις διοίκησης σε Ελληνικές και ξένες εταιρίες. Για 12 χρόνια υπήρξε ανώτατο στέλεχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στις θέσεις του Μηχανικού Συγκολλήσεων, Διευθυντή Ποιότητας, Τεχνικού Διευθυντή και Διευθυντή Έργων. Από 2011 δημιούργησε και διευθύνει την Ελληνική Εταιρία Συγκολλήσεων και την εταιρία HENC.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως επίσης και εμπειρία στην βιομηχανία και την ναυτιλία πραγματοποιώντας έως και σήμερα πολυάριθμες πραγματογνωμοσύνες και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διαχείρισης και ελέγχου ποιότητας, διαδικασιών παραγωγής, ναυπηγοεπισκευαστικής τεχνολογίας, συγκολλήσεων, καθώς και πιστοποιημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα των συγκολλήσεων και της επιστήμης των υλικών σε μεγάλες βιομηχανίες ανά τη χώρα.

O Δρ. Κορδάτος είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Μη  Καταστροφικών Ελέγχων, καθώς και της WIMA.

This post is also available in: Greek