Δρ. Σταύρος Χιονόπουλος

Ο Δρ. Σταύρος Χιονόπουλος είναι Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη, (Ε.Μ.Π.). Η Διδακτορική του Διατριβή αφορούσε στην πειραματική μελέτη και αριθμητική μοντελοποίηση συγκολλήσεων τόξου, κραμάτων αλουμινίου.

Ο Δρ. Σ. Χιονόπουλος είναι Διεθνής Μηχανικός Συγκολλήσεων (EWF/IIW) κι επιθεωρητής συγκολλήσεων (CSWIP 3.1). Η πολυετής επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνει μελέτες αστοχίας μεταλλικών υλικών (πραγματογνωμοσύνες) συμβουλευτική, σχεδιασμό, μελέτη κι επίβλεψη συγκολλητών κατασκευών, εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού και ηλεκτροσυγκολλητών, για μια σειρά σημαντικών εταιριών, τόσο του χώρου της Ναυπηγικής Βιομηχανίας όσο και των Βιομηχανικών Έργων. Παράλληλα, είναι επικεφαλής Μηχανικός Συγκολλήσεων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και διατελεί Προϊστάμενος Των Τμημάτων Ναυπηγικού, Συγκολλήσεων και Ποιοτικού Ελέγχου σε αυτά.

Ο Δρ. Σ. Χιονόπουλος είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών,  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), διδάσκοντας τα προπτυχιακά μαθήματα των Συγκολλήσεων και της Ναυπηγικής Τεχνολογίας ενώ, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει διατελέσει έκτακτος Επίκουρος Καθηγητής, της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) διδάσκοντας τα μαθήματα των Υλικών και των Συγκολλήσεων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό Εθνικών και Διεθνών Ερευνητικών Προγραμμάτων στην περιοχή των θερμικών κατεργασιών και των συγκολλήσεων των μεταλλικών υλικών, ενώ, έχει υπογράψει και συνυπογράψει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε Διεθνή κι Εθνικά συνέδρια.

This post is also available in: Greek